Apple Final Cut Studio

Aveti intrebari legate de licentierea produselor prezentate? Contactati-ne la 0724.730.011 sau, prin email, la buysoftware@buysoftware.ro.
Producator: Apple

Cu peste 100 de noi caracteristici, noul Final Cut Studio avanseaza arta si tehnologia cinematografica cu inovatii care va ajuta sa lucrati mai repede, sa colaborati mai eficient si sa finalizati uimitor.

Aplicatii incluse in Final Cut Studio:

 • Final Cut Pro 7 pentru editarea videoclipurilor si filmelor
 • Motion 4 pentru grafica de miscare si animatie
 • Soundtrack Pro 3 pentru post-productii audio
 • Color 1.5 pentru gradarea si finisarea culorilor
 • Compressor 3.5 si DVD Studio Pro 4 pentru livrare digitala oriunde - dispozitive Apple, pe web si discuri

Logo Apple Final Cut Studio

Apple Final Cut Studio

Preturi Apple Final Cut Studio

RETAIL

Apple Final Cut Studio RETAIL

mb642z/a
Produs indisponibil. Pentru alternative, puteti sa ne contactati la 0724.730.011

UPGRADE

Apple Final Cut Studio UPGRADE

mb643z/a
Produs indisponibil. Pentru alternative, puteti sa ne contactati la 0724.730.011

Cumpara Apple Final Cut Studio

Final Cut Studio - O familie ProRes extinsa. Noi modalitati puternice de colaborare. O integrare si mai stransa intre aplicatii.                                            Suita lidera in post productie tocmai a devenit mai buna.
 

Final Cut Pro 7
Motion 4
Soundtrack Pro 3
Color 1.5
Compressor 3.5
DVD Studio Pro 4


Ce este nou in Final Cut Studio

Arta si tehnologia avansata cinematografica

Cu peste 100 de noi caracteristici, noul Final Cut Studio avanseaza arta si tehnologia cinematografica cu inovatii care va ajuta sa lucrati mai repede, sa colaborati mai eficient si sa finalizati uimitor.

final cut pro 7

Final Cut Pro 7 va permite sa faceti mai mult - si mai repede - cu noile optiuni de codificare ProRes, cu imbunatatirile care economisesc timp aduse interfetei, si cu instrumentele ce permit o colaborare usoara.
 


Familia extinsa ProRes

Noile versiuni ale codecului Apple ProRes va permit sa editati mai rapid si la o calitate mai inalta pe cuprinsul unei game variate de activitati. Familia acum include ProRes 422 (Proxy), ProRes 422 (LT) si ProRes 4444, aditional originalului ProRes 422 si ProRes 422 (HQ).

Alegeti ProRes 422 (Proxy) pentru editare offline sau utilizati ProRes 422 (LT) pentru proiecte ce necesita reducerea dimensiunii fisierelor la calitate de transmisie, ca buletinele de stiri, buletinele sportive si evenimente. La celalalt capat al scalei, ProRes 4444 este ideal pentru activitatile digitale si de compozitie care necesita cea mai inalta fidelitate posibila a imaginilor.
Urmariti videoclipul

Export usor

Livrati pe dispozitivele dvs Apple, pe web si pe disc doar cu un clic. Alegeti formatul pentru publicare in fereastra Share, iar apoi continuati sa munciti in timp ce proiectele dvs sunt redate, compresate si chiar publicate pe web in fundal.

Utilizati aceasta caracteristica pentru a exporta fisierul dvs pe iTunes pentru sincronizarea cu iPod-ul, iPhone-ul sau Apple TV-ul dvs; publicati pe YouTube sau MobileMe, sau imprimati pe un disc Blu-ray sau pe un DVD, cu template-uri la alegere pentru meniuri proiectate de Apple. De asemenea puteti crea presetari personalizate in Compressor pentru utilizarea in fereastra Share.
Urmariti videoclipul

Suport pentru iChat Theater

Acum puteti lucra alaturi de clienti sau colaboratori ca si cand ar fi in camera cu dvs - in timp real, de oriunde din lume. Doar trimiteti videoclipul dvs Final Cut Pro pe iChat Theater pentru a permite tuturor sa vizualizeze aceleasi filmari in timp ce dvs vizualizati ziare, cadre selectate si faceti editari. Puteti schimba instant vizualizarea iChat intre clipuri si secvente in timp ce vorbiti, si porniti o suprapunere de timecode-uri pentru a ajuta la identificarea anumitor cadre.
Urmariti videoclipul

Noi instrumente de schimbare a vitezei

Schimbati vitezele clipurilor cu usurinta in fereastra reproiectata Change Speed, care include presetari ce usureaza sau nu clipuri retemporizate. O noua optiune va permite sa faceti schimbari de viteza fara sa deranjeze secventa, ceea ce inseamna ca puteti experimenta in mod liber fara sa afectati clipurile din imprejurime.

Puteti de asemenea sa creati schimbari de viteza variabile sau constante direct in Timeline. Pentru viteze constante, utilizati noul instrument Speed, care ajusteaza viteza pe masura ce trageti pentru a scurta sau pentru a extinde un clip. Pentru viteze variabile, adaugati cadre cheie direct in Timeline si ajustati creativ redarea cu ajutorul comenzilor click-and-drag.
Urmariti videoclipul

Tranzitii Alpha

Acum este mai usor ca oricand sa creati tranzitii dramatice cu masti miscatoare. Aplicati o masca instant prin alegerea unei tranzitii frumoase proiectata de Apple, disponibila prin descarcarea gratuita. Puteti de asemenea sa adaugati o tranzitie aditionala (vanduta separat), sau creati o tranzitie personalizata utilizand grafica de miscare sau un program de animatie, precum Motion 4. Urmariti rapid cum arata varii optiuni cu videoclipul dvs prin plasarea de elemente animate intr-o zona pentru plasarea efectelor.
Urmariti videoclipul

Marcaje imbunatatite

Marcajele pentru secvente si coduri de culori ale clipurilor, le puteti utiliza sau sari direct in locatii importante. Puteti adauga marcaje cu notite si metadate in timp ce clipul este redat, creati un nume personalizat pentru fiecare marcaj de culoare, si controlati daca marcajele unor culori specifice sa fie vizibile in Timeline. O noua optiune permite pozitionarea marcajelor pentru a clipi automat in timp ce dvs editati. Puteti chiar exporta o lista Markers delimitata de tab-uri pentru a urmari informatii despre marcaje intr-o foaie de calcul sau intr-o baza de date.
Urmariti videoclipul

Transfer automat

Cand lucrati cu un termen limita, fiecare secunda conteaza. Final Cut Pro acum va economiseste timpul de setare cand transferati clipuri dintr-o gama larga de camere bazate pe fisiere, incluzand camerele Panasonic P2 si Sony XDCAM. Fisierele sunt copiate automat in volumele dvs de stocare media din momentul in care fisierele media sunt montate. Noile optiuni Log si Transfer va permit sa setati metadate personalizate si sa le adaugati in fisierele dvs intr-un singur pas.
Urmariti videoclipul

Noua fereastra Timecode

Acum puteti vizualiza de aproape sau de departe timecode-ul. Fereastra plutitoare si redimensionabila este usor vizibila cand lucrati cu clienti si poate fi ajustata rapid pentru jurnalul sau notitele dvs.

Suport nativ AVC-Intra

Final Cut Pro 7 il face mai usor sa lucreze cu ultimele camera de inalta calitate de la Panasonic. Suport nativ pentru formatul AVC-Intra inseamna ca tu sa te introduci direct in Final Cut Pro la viteze mari - fara transcodare. Lucrati cu efecte real-time si editati cu multiple fluxuri, datorita decodarii ultrarapide pe ambele formate 50-Mbps si 100-Mbps.
Suport transcriptii
Final Cut Pro 7 ofera suport extins pentru transcriptii - atat pentru Line 21 pentru SD cat si pentru VANC pentru fisierele video HD. Puteti pastra date din transcriptii cand captati surse de banda, si utilizati alte programe populare pentru a crea noi transcriptii dupa cum doriti. Noile optiuni va permit publicarea videoclipurilor cu transcriptii pe banda cat si in formate pentru redarea pe web.

Tranzitii globale
Economisiti timp prin aplicarea unei singure tranzitii pe mai multe puncte de taiere intr-un singur pas. Doar selectati zona - sau un set de clipuri sau o secventa intreaga - apoi adaugati tranzitia. Final Cut Pro introduce automat efectul in fiecare punct de taiere si redimensioneaza tranzitia pentru a utiliza fisierele media disponibile. Inlocuiti cu usurinta diferite tranzitii pana obtineti aspectul dorit.

Reconectare media mai rapida pentru grupuri de lucru
Final Cut Pro are acum reconectare media semnificativ mai rapida precum si o mai buna gestionare a media pentru un întreg grup de lucru cu ajutorul unei retele de mare viteza, cum ar fi Xsan.

Suportul gesturilor Multi-Touch
Navigati mai rapid cu gesturi: ciupiti de zoom orizontal in cadrul Timeline; rotiti pentru a freca Timeline, Viewer, sau Canvas si utilizati o lovitura cu trei degete pentru a avansa playhead-ul peste punctele de editare.

Gestionare imbunatatita media
Utilizati Media Manager pentru a arhiva fisiere media si proiecte cu incredere. A fost optimizat sa imbunatateasca taierile fisierelor media, in special a clipurilor cu schimbari de viteze, a clipurilor multicam si fisierelor media anamorfice.

Performanta optimizata a codecurilor
Final Cut Pro 7 reda formate populare mai rapid ca oricand: XDCAM HD, XDCAM EX, HDV interpolate, si XDCAM HD 422 interpolate. Acesta va permite sa lucrati mai rapid si sa experimentati o mai mare libertate cand creati secvente complexe, multistratificate.
 
Tab-uri imbunatatite
Editorii Final Cut Pro utilizeaza tab-uri pentru a organiza rapid si usor materiale in timp ce lucreaza. In Final Cut Pro 7, tab-urile sunt si mai flexibile si mai comod de utilizat - un lucru deosebit de util pentru editorii care lucreaza pe proiecte de mari dimensiuni.

Acum puteti codifica pe culori tab-uri pentru a le face mai usor de identificat, si plasati-le pentru a le ordona. Este, de asemenea, usor sa se distinga Proiecte din Bins cu noua icoana de proiect in antetul tab. Lucrati rapid utilizand scurtatura Close Other Tabs pentru a inchide secventele inactive sau Bins cu un singur clic, si economisti si mai mult timp utilizand o gazda de noi scurtaturi pentru tastatura pentru o navigare eficienta printre tab-uri.

Gestionarea imbunatatita de redare
Imbunatatirile aduse gestionarii de redare reduc nevoia de a reda din nou in timp ce scurtati clipuri, mutati fisiere media si efectuati o gama larga de alte functii. Asta inseamna ca puteti lucra mai eficient pe masura ce experimentati cu optiuni creative.

Marcaje pe mai multe camere
Acum puteti pregati proiecte de pe mai multe camere mai repede multumita noului suport pentru marcaje. Pastrati marcaje pe mai multe clipuri atunci cand schimbati unghiurile si adaugati marcaje cu notite pentru a crea proiecte de pe mai multe camere mai eficient atunci cand lucrati cu mai multi editori.

Afisati SD in zona de siguranta a titlului in interiorul HD
Daca lucrati in format HD dar aveti nevoie sa livrati in format SD, poate fi o provocare sa pozitionati titluri si grafica. Acum puteti afisa marcaje de bifare care arata unde va fi scoasa grafica pe display-uri standard-definition, bazandu-se pe redarea zonei de siguranta a titlului.

Imbunatatiri aduse interfetei Log and Transfer
Imbunatatirile aduse interfetei Log and Transfer face ca manevrarea mediei bazate pe fisiere mult mai robusta in Final Cut Pro 7. Puteti gasi si monta volume lipsa in timpul integrarii grupate, si sortati clipuri pentru a prezenta doar pe acelea care necesita o reintegrare. Denumirea automata imbunatatita face mai usoara identificarea clipurilor care se intind pe mai multe carduri.
Exportul in fundal
Acum puteti continua sa editati in Final Cut Pro in timp ce utilizati Compressor pentru a reda, exporta si publica in fundal - fie ca alegeti un template din noua fereastra Share sau fie ca utilizati optiunea Send to Compressor din meniul File. Pentru redarea in fundal la viteza maxima, utilizati caracteristica Apple Qmaster QuickCluster.

Cinema Tools 4.5
Simplificati activitatile dvs digitale cu ajutorul caracteristicilor imbunatatite de gestionare a filmelor din Cinema Tools 4.5, o aplicatie inclusa in Final Cut Studio. Acum puteti crea noi baze de date prin simpla plasare a fisierelor in Cinema Tools, si produceti liste de schimbari cu usurinta utilizand fisiere XML care descriu versiunea originala si noua versiune. Utilizand Cinema Tools ca parte din activitatile cinematografice digitale pentru a urmari fisiere DPX create in timpul transferarii filemelor de inalta rezolutie sau fisiere din camere 4K precum RED ONE.

Optiuni cuprinzatoare de dezvaluire si potrivire a cadrelor
Acum optiunile de potrivire a cadrelor fac mai usoara gasirea de cadre originale sau surse de fisiere care sunt folosite ca secvente. Daca lucrati cu subclipuri, puteti alege sa potriviti cadrele cu subclipul sau cu clipul original. Potrivirea cadrelor acum functioneaza si cu stop cadre dar si cu grupuri de secvente, care sunt tratate ca si un clip original.

Utilizati noua caracteristica Reveal Affiliate Clips pentru a selecta automat fiecare moment al unui clip dintr-o secventa, putand astfel sa aplicati o corectie de culoare sau sa mutati sau sa stergeti eficient toate momentele intr-un singur pas. De asemenea puteti gasi fisierul cu proiect fara sa mai fie nevoie sa cautati pe hard disk. Apasati clic-dreapta intr-un spatiu liber din Final Cut Browser si alegeti Reveal Project din Finder.

Transfer XML imbunatatit
Final Cut Pro XML Version 5 suporta o mai buna interoperabilitate cu terte programe prin pastrarea setarilor aditionale si metadatelor in timpul transferului simultan de fisiere. XML Version 5 de asemenea suporta timcode-uri AUX, care sunt utilizate pentru sincronizarea sunetelor si pentru editarea audio.

Imbunatatiri aduse lui Timeline
Numeroasele imbunatatiri aduse in Timeline fac mai intuitiva editarea si navigarea:

 • Comanda Close Gap acum opereaza pe decalajul localizat de cursor.
 • Editorii folosesc des instrumentul Razol Blade pentru a imparti clipuri pentru mai multa flexibilitate in editarea multitrack si taiere. Comanda Join All Trough Edits va permite sa curatati secventa intr-un singur pas.
 • Puteti acum utiliza butoanele Audio Gain (Adjust) pe un cadru cheie audio sau pe doua cadre cheie din jurul unui cap de redare.
 • Daca lucrati pe mai multe secvente, puteti incepe mai repede prin apasarea pe tastele Option si Shift cand deschideti Final Cut Pro.


Motion 4

Motion 4 face mai usoara adaugare de emotie graficii de miscare cu umbre dinamice 3D, reflectii, si efecte de profunzime, precum si noile texte animate.


Umbre 3D

Adaugati rapid umbre dramatice care anima dinamic cu miscari de obiecte si lumini. Cand setati un punct sau un punct de lumina in Motion 4, un singur clic va permite sa il atribuiti ca o lumina distribuita ca umbra. Apoi Motion ajusteaza umbra pe masura ca dvs pozitionati obiecte, lumini si camera.

In mod implicit, toate obiectele primesc si fac umbre. Pentru un control mai mare, puteti restrictiona un obiect sa fie doar o umbra, o umbra-receptor, sau doar un obiect umbra. Restrange si mai mult in continuare aspectul oricarei umbre prin ajustarea cu delicatete si a culorii umbrei.
Urmariti videoclipul

Reflectii 3D

Creati reflectii care se schimba natural pe masura ce obiectele se misca in spatiul 3D. Acum puteti transforma orice forma, plan video sau tusa de vopsea intr-o suprafata reflectorizanta. Utilizati slidere pentru a ajusta cantitatea de reflectivitate, atenuati reflectii cu ajutorul estomparilor si faceti-le sa dispara prin utilizarea caracteristicii Falloff.
Urmariti videoclipul

Profunzime

Atrageti atentia asupra unui singur obiect sau a mai multor obiecte ce se misca in spatiul 3D prin setarea selectiva a punctului de focalizare. Motion 4 face mai usoara evidentierea sau mascarea obiectelor prin definirea unei zone de focalizare, cu o interfata care ilustreaza planul apropiat si departat de focalizare, precum si punctul de focalizare. Adaugati un comportament Focus de camera pentru a bloca focalizarea pe un singur obiect, sau creati un efect de focalizare utilizand multiple comportamente Focus de camera.

Generic cu credite

Acum puteti crea si edita chiar si lista lunga de credite de productie cu usurinta. Doar importati un fisier text sau scrieti creditele dvs utilizand noul layout Scroll in noul instrument Text. O interfata grafica inovatoare va permite sa sariti la orice locatie din credite cu un singur clic.

Dupa ce ati setat lista dvs, aplicati noul comportament Scroll Text pentru a anima genericul cu credite intr-un singur pas. Daca doriti sa faceti mici ajustari, puteti ajusta viteza cu un slider si setati o optiune de a reduce licarul pentru productii progresive sau interconectate.
Urmariti videoclipul

Instrumentul Adjust Glyph

Noul instrument Adjust Glyph va permite sa manipulati un caracter dintr-un obiect text in acelasi fel in care manevrati orice forma 3D. Doar selectati caracterul pentru a face ajustari direct in Canvas. Optiunile includ Move, Scale, Rotate si Adjust Four Corner, care va permit sa diminuati sau sa „tintuiti” fata, conturul, stralucirea sau stilul de umbra al caracterului.
Urmariti videoclipul

Conectarea parametrilor

In Motion 4, cand faceti schimbari unui obiect, celalalte obiecte pot raspunde automat. Spre exemplu, daca animati o bicicleta in miscare, Motion poate schimba dinamic rotatia rotilor pe masura ce dvs ajustati pozitia bicicletei.

Noul comportament Link al parametrilor va permite sa asociati o valoare de parametru intr-un obiect cu valorile parametrilor din alt obiect. Nu este nevoie sa calculati valorile sau sa gestionati cadrele cheie. Tot ce trebuie sa faceti este sa setati dimensiunea si sa compensati fiecare parametru conectat. Motion ajusteaza instant animatiile conectate pe masura ce dvs faceti schimbarile.
Urmariti videoclipul

Incadrarea camerei

Acum este mai usor ca oricand sa faceti camera sa „zboare” de la un obiect la altul, incadrand precis fiecare obiect pe masura ce camera incetineste sau se opreste. Pentru a incadra un singur obiect, plasati comportamentul Framing pe camera si indentificati obiectul tinta. Pentru a anima trecerea camerei de la un obiect la altul, setati comportamente Framing aditionale si aranjati-le in Timeline.

Comportamentul reproiectat Sequence Text

Comportamentul Sequence Text va permite sa introduceti caractere pe sau in afara ecranului unui caracter, cuvant sau linie pe rand - si chiar sa si modificati toate atributiile simbolului. Doar manevrati o singura litera si Motion anima schimbarea pe intreaga secventa.

Generatoare Text

4 noi generatoare Text fac mai usoara crearea si animarea secventelor de text. Aplicati generatorul Numbers pentru a crea o animatie care numara in sus sau in jos in secventa sau la intamplare. Generatorul Time Date va permite sa animati secventele de timp si data, fie inainte fie inapoi.

Utilizati generatorul Timecode pentru a crea secvente de timecode-uri in miscare in orice rata standard de cadre. Generatorul File va permite sa insirati rapid linii din textul continut intr-un fisier.
Filtrul Bad Film
Oferiti instant filmarilor dvs un aspect istoric, facandu-l sa arate ca un film prost sau deteriorat. Doar aplicati noul filtru Bad Film, apoi ajustati cu usurinta parametrii pentru focalizare, luminozitate, granulatie, instabilitate, zgarieturi, praf si mai multe pentru a obtine aspectul dorit.


Suportul gesturilor Multi-Touch
Navigati mai rapid cu ajutorul gesturilor utilizand trackpad-ul Multi-Touch de pe Macbook Pro. Navigati rapid printre tab-uri si in Timeline cu ajutorul scroll-ului cu doua degete. Puteti ciupi pentru a redimensiona icoane sau sa ajustati nivelele de marire din Timeline si Canvas, si utilizati gestul Rotate pentru a anula Timeline. O glisare cu trei degete comuta panourile Timing si Project si va permite sa mutati inainte sau inapoi in Library si File Browser.

Numeroase imbunatatiri aduse formelor
Mai mult de 10 noi sau imbunatatite caracteristici din Motion 4 va permit sa creati si sa manipulati forme mai rapid ca oricand. Utilizati noul parametru Roundness pentru a rotunji colturile oricarei forme geometrice sau oricarei masti. Creati o masca instant prin plasarea unei forme pe un obiect. Puteti de asemenea sa economisiti timp in proiectele cu foarte multe masti prin personalizarea culorii conturului unei masti pentru a elimina confuzia.

Unele dintre noile caracteristici pentru forme va permit sa lucrati cu o mai mare precizie. Acum puteti modifica punctele de control a mai multor forme, fie separat fie simultan. Noua caracteristica Transform Control Points va permite sa utilizati o caseta de incadrare suprapusa in Canvas, pentru a scala, muta si roti intuitiv toate sau doar anumite puncte de control selectate pe un singur obiect.
Noi comportamente presetate Text Sequence
Economisiti timp prin alegerea unuia dintre cele 149 de noi comportamente presetate, care includ o gama variata de efecte dramatice sau vesele, precum Scramble In sau Shimmer Out, pentru animarea textului pe sau in afara ecranului. Efectele de evidentere includ Scale Trough, care face textul sa arate ca si cand o lupa a fost trecuta peste fiecare litera in parte. Puteti utiliza oricare presetare asa cum sunt sau modificati-le parametrii pentru a obtine efectul dorit.

Suport ProRes 4444
Cu suportul pentru noul format ProRes 4444, Motion 4 face posibil lucrul cu masti, transparente alfa, si alte efecte de inalta rezolutie, mentinand o calitate imaculata a imaginii in dimensiuni optimizate de fisiere mici sau mari. Decodificarea rapida si eficienta va permite sa profitati de feedback dinamic, in timp real pe masura ce dvs lucrati.

Generatorul Concentric Shapes
Generatorul Concentric Shapes este utilizat pentru a genera tipare derivate din cercuri sau din poligoane care variaza de la 3 la 100 de laturi. Alegeti doua culori fixe sau setati un gradient flexibil, multicolor.

Generatorul Spirals
Noul generator Spirals din Motion 4 va permite sa creati instant si sa modificati cu usurinta si precizie tipare spiralate. Puteti alege intre tipurile de spirale clasice sau moderne, si colorati spirala cu doua culori solide sau un gradient multicolor. Creati un efect vizual hipnotic prin utilizarea parametrilor de rotatie pentru a face spirala sa se invarta.

Retemporizare a fluxului optic imbunatatit
Motion 4 va permite sa efectuati activitati de retemporizare a fluxului optic mai eficient. Analiza fluxului optic este acum limitat automat doar pentru portiunea clipului utilizat. Noua lista Task va permite sa intrerupeti calculele si sa reordonati activitatile de analiza pentru ca ele sa se finalizeze in ordinea prioritatilor.
Exportati cu usurinta
Livrarea pe dispozitivele Apple, pe web si discuri este la doar un pas distanta. Alegeti formatul dvs de publicare in fereastra Share, apoi continuati sa lucrati in timp ce proiectele dvs sunt redate, compresate si chiar publicate pe web in fundal.

Utilizati aceasta scurtatura favorabila pentru a exporta fisierele dvs pe iTunes pentru sincronizarea cu iPod-ul, iPhone-ul si Apple TV-ul dvs, publicati pe YouTube sau MobileMe sau imprimati un disc Blu-ray sau un DVD, cu template-uri de meniuri proiectate de Apple, la alegere.

Fereastra Share de asemenea va permite accesul la presetarea Compressor care va permite exportul in alte formate - incluzand ProRes 422, ProRes 4444 si H.264 - cu un singur clic.

Filtrul Polar
Creati distorsiuni complexe ale imaginilor cu noul filtru Polar. Faceti ca imaginea sa arate ca si cand a fost despachetata dintr-o sfera. Sau deformati imaginea prin alegerea vizualizarii polare rectangulare.

Suport pentru 3Dconnextion SpaceNavigator
Luati controlul tactil din Motion 4 cu mouse-ul SpaceNavigator 3D (vandut separat). Mutati controlul flexibil, asemanator cu joystick-ul de pe acest controller special pentru a manevra cu usurinta camere, obiecte si vizualizari. Simultan puteti muta, plimba sau roti camere si pozitiona si roti intuitiv obiecte in spatiul 3D.


Soundtrack Pro 3

Noile caracteristici din Soundtrack Pro 3 va permit sa reparati probleme audio comune in doar cateva clicuri si va permit sa lucrati mai repede ca oricand, utilizand noile intrumente simplificate de navigare.


Potrivirea nivelelor de voce

Cateodata, dialogul dintr-o versiune pe care doriti sa o utilizati este mult prea lina sau mult prea stridenta decat dialogul din restul proiectului dvs. acum puteti utiliza noua optiune Voice Level din instrumentele Lift si Stamp pentru a potrivi perfect volumul dialogului in doar cateva clicuri.

Soundtrack Pro indentifica instant si analizeaza continutul vocal atat in clipul pe care il ridicati dar si in clipul pe care il marcati. Ajusteaza automat amplitudinea clipului marcat pentru a face ca nivelele de dialog sa se potriveasca.
Urmariti videoclipul
Urmariti videoclipul

Extinderea avansata a timpului

Extindenti si comprimati fisiere audio cu o precizie fara precedent utilizand 3 algoritmi de extindere a timpului de la Apple, la fel de populari ca plug-in-uri terte (vandute separat). Suportul nativ pentru Serato Pitch ‘n Time, iZotope Radius si SoundToys Speed va permite sa schimbati fara probleme algoritmii pe masura ce lucrati.

Utilizati lista Actions pentru a edita, suspenda sau a reorganiza operatiile de extindere a timpului. O noua optiune din fereastra Time Stretch va permite sa specificati durata ca un procentaj cu pana la patru decimale. Fereastra afiseaza numarul de mostre adaugate sau eliminate pe masura ce extindeti sau comprimati fisiere audio.
Urmariti videoclipul

Imbunatatiri pentru reducerea zgomotului

Doua noi caracteristici fac mai usoara - si mai precisa - repararea si restaurarea fisierelor audio deteriorate, cu probleme ca zgomotul de fundal sau zumzetul unei linii de alimentare. Caracteristica imbunatatita de reducere a zgomotului utilizeaza o imprimare a zgomotului de inalta rezolutie pentru a reduce sunete nedorite de fundal cu o si mai mare precizie. Aditional, caracteristica Power Line Hum va permite sa ajustati numarul de armonice pe care le eliminati cand reparati inregistrari care au preluat un zumzet nedorit.
Urmariti videoclipul

File Editor imbunatatit

File Editor din Soundtrack Pro 3 va permite sa utilizati o interfata simpla drag-and-drop pentru a adauga, elimina si rearanja canale. In vizualizarea Frequency Spectrum, puteti ajusta amplitudinea unor selectii de frecvente, puteti de asemenea sa le taiati, copiati si sa le lipiti. Integrarea stransa cu Logic Pro usureaza muzicienilor activitatile simultane nedistructive a fisierelor mono sau cu mai multe canale atunci cand utilizeaza File Editor din Soundtrack Pro.

Noile instrumente de editare multitrack

Noile caracteristici proiectate pentru activitatile de editare post-audio fac mai usoara economisirea de timp si lucrul cu o mai mare precizie. Editati cu o mai mare usurinta utilizand noile comenzi pentru taierea si extinderea clipurilor adaugand treceri. Inregistrati direct in Multitake Editor, pentru a nu irosi timp pretios cu setari de inregistrare separate in Timeline.

Functia imbunatatita Normalize va permite sa selectati algoritmii Peak sau RMS cand faceti ajustari de nivele. Utilizati functia Waveform Zoom pentru a inspecta indeaproape clipuri audio de joasa amplitudine direct in Timeline.

Navigare mai rapida

Acum puteti accelera sesiunea de editare utilizand noile comenzi speciale. Lucrati eficient cu noile optiuni de derularea a capetelor de redare, multiple nivele concurente pentru capete de redare si clipuri, determinari definite de utilizator si optiuni de redare aditionale pentru ascultarea schimbarilor. Suportul pentru gesturi Multi-Touch pe trackpad, va permite sa mariti, sa comutati ferestre si sa controlati redarea fara sa atingeti mouse-ul.

Acces la fisiere similare
Anterior cand doreati sa evaluati o versiune alternanta sau plasarea microfonului, trebuia sa rutati prin Bin sau prin sistemul de fisiere pentru a gasi fisierele. Acum, Soundtrack Pro va pune la dispozitie fisierele audio. Doar apasati pe Control pe orice clip din Timeline pentru a apela la fisiere similare. Sountrack Pro introduce automat orice fisier selectati, mentinand limitele clipului existent.


Performanta imbunatatita a aplicatiilor
Soundtrack Pro 3 contine o vasta amprenta de reducere a memoriei, si o arhitectura reproiectata pentru o performanta mai rapida. Validarea automata Audio Unit la pornire ajuta la asigurarea ca plug-in-urile terte functioneaza usor.

Cartografierea liniilor de grila
Gridlines din Timeline ajusteaza inteligent nivelele de zoom, pentru a mentine intotdeauna o vizualizare clara o marginilor unui cadru si locatia clipurilor.

Notificare imbunatatita atunci cand exportati fisiere de mari dimensiuni
Sountrack Pro acum va notifica cand incercati sa exportati fisiere AIFF, WAV si SDII care sunt mai mari decat maximul de 4 GB permis de specificatiile permise ale acestor trei formate audio.
Suport iXML
Soundtrack Pro acum citeste metadate iXML, care sunt utilizate in domeniul de inregistrare audio pentru a captura detalii ca numele proiectului, numarul de scene, numarul versiunii si notite.

Puteti vizualiza metadate iXML in Bin, in panoul Details din Multitrack Editor si in panoul Project din File Editor. Aditional, Soundtrack Pro utilizeaza etichete iXML in spatele scenelor pentru a ajuta la identificarea fisierelor similare si pentru afisarea informatiilor despre canale in meniul pop-up „Replace with Related File”.

Clipuri Spot Timeline pentru capete de redare/timcode
Schimbati cu usurinta clipuri pe cuprinsul lui Timeline prin depistarea locatiei capului de redare sau valorii timecode.

Scurtaturi Record, Mute si Solo
Accesati instant comenzi pentru track-uri utilizate frecvent, utilizand noi instrumente si scurtaturi de tastatura. Doar tastati R pentru Record Arm, T pentru Mute si Y pentru Solo.

Controlul simplificat al regiunilor de repetitie
Este mai usor ca oricand sa creati si sa controlati regiuni de repetitie. Creati o regiune de repetitie prin glisarea liniei joase. Pentru a elimina o regiune, pur si simplu apasati de doua ori linia joasa sau aduceti regiunea de repetitie la o durata zero.
Integrare profunda cu suprafetele de control Euphonix
Cu noul suport pentru protocolul EuCon, Soundtrack Pro va permite sa experimentati controlul tactil cu ajutorul suprafetei de control atasate Euphonix, de la consolele complet utilate Pro Series la unitatile portabile Artist Series (vandute separat). Alegeti Euphonix MC Mix pentru mixare de pe desktop sau selectati MC Control, care acum cuprinde o interfata touchscreen de inalta rezolutie proiectata special pentru panoramare in Soundtrack Pro 3.

Detectarea si repararea imbunatatita a compensarii DC
Compensarea DC poate dauna semnificativ calitatii audio prin inaltimea redusa si obiectele similare. Soundtrack Pro acum detecteaza si repara fisierele audio cu compensarea DC dar si cu compensari DC stabilite.

Suport Quick Look
Noul suport Quick Look va permite sa ascultati instant fisiere Sountrack Pro Audio File Project (STAP) de oriunde din Finder. Doar apasati bara Space pentru a reda fisierul STAP fara sa deschideti Sountrack Pro.


Color 1.5

Acum cu suportul extins pentru activitatile cinematografice digitale, Color 1.5 va permite sa creati cu incredere aspecte unice de gradienti de culoare si sa livrati la cea mai buna calitate.


Activitati simultane cu Final Cut Pro 7

Acum puteti trimite cele mai lungi si complexe secvente - inclusiv scene cu grafica statica, efecte de viteza, clipuri multicam si alte functii avansate - direct in Color de la Final Cut Pro, nefiind nevoie de pregatiri. Viteza se schimba mai repede atunci cand dvs trimiteti secventele gradate inapoi in Final Cut Pro.
Urmariti videoclipul

Suport 4K

Color 1.5 va permite sa evaluati si sa redati la calitate maxima, cu activitati care suporta nativ fisiere 4K din camere ca RED ONE. Publicati direct in ProRes 4444 pentru livrare HD sau redati fisiere DPX sau Cineon pentru a stapani activitatile cinematografice digitale sau departajarile de film.

Suport pentru noile formate de inalta calitate

Fie ca gradati o secventa HD sau creati un grad pentru departajarea unui film, Color 1.5 produce o calitate uimitoare. Lucrati nativ cu noile formate precum XDCAM HD 422 (50 Mbps) si Panasonic AVC-Intra, sau utilizati noul ProRes 4444 pentru gradarea cu cantitatea maxima de culoare.

Reconectarea activitatilor cinematografice digitale
Color 1.5 poate citi o baza de date creata in Cinema Tools 4.5 pentru a urmari filmul dvs original sau fisierele digitale. Asta inseamna ca puteti edita rapid in Final Cut Pro utilizand proxy ProRes, apoi utilizati procesul standard in industrie de detectare a filmelor din Cinema Tools pentru a reconecta cu usurinta fisierele originale DPX sau RED pentru gradarea culorilor.

Redare optimizata
Color 1.5 reda mai eficient prin prelucrarea doar a cadrelor care s-au schimbat. Caracteristica Add Unrendered selecteaza automat cadrele pe care aveti nevoie sa le redati din nou cand faceti schimbari. Optiunea Add All Beauty Grades va asigura ca redati doar gradatiile pe care le-ati semnalat ca versiune finala, aprobata. Deschideti Render Log pentru a vizualiza rapid o inregistrare detaliata a activitatile dvs de redare.

Afisarea starii de dezactivare a gradarii
Noul afisaj de stare va avertizeaza cand ati dezactivat toate gradarile dvs pentru a vizualiza filmarile originale. Acesta va permite sa comparati cea mai noua gradare a culorii si filmarea originala fara a face confuzii.

Copierea gradarilor pentru toate clipurile
Acum puteti grada o intreaga scena in timpul pe care il ocupa sa gradati un singur clip. Doar gradati primul cadru, apoi selectati toate clipurile din scena. Trageti si plasati o gradare „one-light” si ati terminat.

Afisarea undei imbunatatita
Acum puteti vizualiza unda afisata fie in „milivolt” fie in dimensiuni IRE pentru formate PAL sau NTSC. Un indicator de marire va permite sa stiti ca ati extins vizualizarea pentru a arata mai multe detalii din semnal.
Optiuni accesibile pentru controlul hardware
Suprafetele de control dedicate va ajuta sa lucrati eficient cand gradati sute de imagini. Aditional suportului pentru controllere de ultima generatie de la JLCooper si Tangent Devices, Color acum suporta o noua generatie de suprafete de control accesibile, inclusiv Tangent Devices Wave si Euphonix MC Color.

Shift-Z arata intreaga secventa
Cand lucrati cu secvente lungi, este esential sa puteti micsora rapid pentru a restabili contextul. Acum puteti vizualiza toate clipurile simultan in Timeline, utilizand o singura comanda din tastatura care este identica cu cea folosita in alte aplicatii Final Cut Pro.

Copiati si lipiti in camera Color FX
Puteti crea noi infatisari mai repede ca oricand prin copierea si lipirea nodurilor Color FX. Modificati un efect existent prin duplicarea rapida de elemente sau aduceti un set de noduri intr-un efect complet nou.
Importul si gradarea directa a fisierelor DPX
Pregradarile dvs zilnice inainte de editare va permit sa lucrati cu filmari care arata mai rafinate - foarte important cand un client sau un director se afla in camera. Cu Color 1.5, puteti lucra direct cu fisiere DPX, ceea ce inseamna ca puteti importa si grada inainte ca editarea creativa sa inceapa.

Noile infatisari proiectate de Apple
Aditional celor 20 de infatisari specifice oferite in Color, puteti descarca peste 90 de noi gradari de culoare proiectate de Apple. Infatisarile amintesc de filmele dvs favorite, printre care si Glows, Sepias, Day for Night, Blues and Greens, si multe altele.
Descarca infatisari proiectate de Apple


Compressor 3.5

Compressor 3.5 va permite sa lucrati si mai eficient, cu noile loturi cu template-uri, actiuni si droplet-uri care sunt ca niste aplicatii in miniatura de codificare.


Loturi cu template-uri

Compressor 3.5 introduce loturile cu template-uri pentru automatizarea activitatilor de codificare completa. Pentru activitati comune de codificare, puteti alege una din presetarile din lotul cu template-uri care sunt similare cu acelea din fereastra Share din Final Cut Pro si Motion 4. Pentru o flexibilitate completa, creati propriile template-uri pentru utilizarea in Compressor, utilizand orice combinatie de setari si destinatii dar si actiuni.
Urmariti videoclipul

Componente imbunatatite

"Componentele" va permit sa creati presetari individuale Compressor pe care le puteti utiliza pe desktop-ul dvs. cu noua arhitectura a componentelor din Compressor 3.5, puteti crea o aplicatie Compressor in miniatura care contine exact optiunile de care aveti nevoie pentru o anumita activitate de codificare. Alegeti setari alternative oricand prin apasarea de doua ori pe componenta pentru a dezvalui interfata. Un set de componente proiectate de Apple este disponibil gratuit.
Descarcati componente concepute de Apple
Urmariti videoclipul

Job actions

Noua caracteristica Job Action din Compressor 3.5 face mai usoara automatizarea unei varietati de activitati de „post-transcodare”. Alegeti o actiune pentru ca Compressor sa deschida un fisier, sa il publice pe web sau sa il trimita in libraria dvs iTunes. De asemenea puteti utiliza Job Action pentru a imprima un disc Blu-ray sau un DVD, sau chiar sa declansati activitati Automator.

Imprimare pe discuri Blu-ray si DVD
Acum puteti imprima cu usurinta pe discuri Blu-ray sau DVD direct din Compressor. Adaugati rapid un meniu discului dvs prin alegerea unui template HD sau SD proiectat de Apple, incluse in Compressor. Pentru ca Compressor utilizeaza un format al template-urilor bazat pe XML, puteti importa template-uri personalizate sau din alte programe pentru o infatisare specifica.

Codificare H.264 compatibila cu Blu-ray
Compressor include acum o setare care va permite sa creati fisiere H.264 compatibile cu Blu-ray care pot fi importate direct in terte programe de creare a discurilor Blu-ray.
Codificarea fisierelor de referinta bazata pe grupuri
Aplicatia Apple Qmaster pentru codificare distribuita, inclusa in Final Cut Studio, acum simplifica semnificativ codificarea fisierelor de referinta. Transfera automat surse media necesare pentru grupuri de noduri, eliminand nevoia de a copia manual, si verifica daca fiecare nod contine aplicatiile si fisierele media necesare si inainte de a incepe codificarea.

Suport pentru imagini secventiale
Aplicatiile de compunere a graficii si activitatile legate de film utilizeaza de obicei un format de imagini secventiale pentru compatibiliatea pe cuprinsul mai multor platforme dar si pentru a pastra o buna calitate. Imaginile secventiale trateaza fiecare videoclip sau cadru de film ca si o imagine statica.

Compressor 3.5 importa imagini secventiale in formate standard inclusiv TIFF, Targa, DPX si Open EXR. Puteti specifica ca un fisier audio sa fie incorporat cu imaginile secventiale pe masura ce il importati - spre exemplu, domeniul audio original inregistrat pentru un clip care a fost convertit intr-o secventa.
Setari de auto-detectie
Compressor 3.5 va permite sa creati o setare personalizata de transcodificare dintr-un fisier existent cu o simpla glisare si plasare. Doar glisati orice fisier QuickTime in panoul Settings penru ca Compressor sa analizeze fisierul si sa creeze instant o presetare cu caracteristicile potrivite.

Retea imbunatatita pentru codificare distribuita
Apple Qmaster va permite acum sa extindeti un grup mai departe de reteaua locala Bonjour. Puteti seta un nod pe orice adresa IP vizibila din domeniul dvs si utilizati Batch Monitor pentru a vizualiza statusul de codificare pe toate nodurile pe cuprinsul grupului dvs.

Redarea mai rapida a comenzilor de cadre
Imbunatatirea fluxului de prelucrare optica permite o redare mai rapida a activitatilor care necesita comenzi avansate pentru cadre, precum dezintercalarea si inversarea transcodificarilor.

Cerinte de sistem pentru Final Cut Studio
 

Cerinte de instalare a tuturor aplicatiilor Final Cut Studio:
 • Computer Mac cu un procesor Intel
 • 1GB de RAM (2GB de RAM recomandat pentru lucrul cu surse HD compresate si surse SD decompresate; 4GB de RAM recomandat pentru lucrul cu surse HD decompresate)
 • Procesor de grafica ATI sau NVIDIA. Procesoarele de grafica integrate Intel nu sunt suportate, exceptie facand Intel HD Graphics 3000.
 • 128MB de VRAM
 • Display cu rezolutie 1280-cu-800 sau mai mare
 • Mac OS X v10.5.6 sau versiune anterioara
 • QuickTime 7.6 sau versiune anterioara
 • Unitate DVD pentru instalare
 • 4GB de spatiu liber necesar pentru instalarea tuturor aplicatiilor (Final Cut Pro, Color, DVD Studio Pro, Soundtrack Pro, Motion, Cinema Tools, Compressor, si Apple Qmaster)
 • 46GB de spatiu liber necesar pentru continut optional
 •    - 9GB pentru continut DVD Studio Pro
     - 7GB pentru template-uri Motion
     - 22GB pentru continut audio
     - 8GB pentru LiveFonts
Cerinte specifice aplicatiilor
 • Soundtrack Pro
 •    - Pentru monitorizare surround 5.1 a continutului multichannel: o interfata audio cu minimul de 6 iesiri
     - Pentru inregistrare multitrack: o interfata audio cu multiple intrari
 • Color
 •    - Display cu rezolutie 1680-cu-1050 sau mai mare; display-urile duale sunt recomandate
     - Pentru redarea de fisiere 4K si DPX: o placa grafica cu cel putin 512MB de VRAM
     - Pentru redare de 32-bit: o placa grafica cu cel putin 256MB de VRAM
     - Mouse 3 butoane pentru o functionalitate completa
 • DVD Studio Pro
 •    - Pentru imprimarea pe disc a proiectelor finalizate: un Apple SuperDrive sau alt recorder DVD
     - Pentru imprimarea pe discuri dublu stratificate a proiectelor finalizate: un recorder compatibil cu discuri dublu-stratificate si media dublu stratificate
     - Pentru transportul proiectelor care contin protectie importriva copierii sau caracteristici de dubla stratificare pe un replicator: o unitate DLT, o unitate externa, sau transferul pe Internet al discului cu imaginea proiectului.
software

Categorii software