Apple Mac OS X Lion 10.7

Aveti intrebari legate de licentierea produselor prezentate? Contactati-ne la 0724.730.011 sau, prin email, la buysoftware@buysoftware.ro.
Producator: Apple

Cel mai avansat sistem de operare desktop din lume avanseaza chiar mai departe. Construit pe o platforma UNIX solida, OS X este proiectat pentru a va bucura din plin de tehnologii in fiecare Mac nou si pentru a va oferi cea mai intuitiva si integrata experienta de computer.

Intrucat software-ul de pe fiecare Mac este creat de aceeasi companie care face Mac-ul, veti obtine un sistem complet integrat in care totul functioneaza perfect impreuna. OS X functioneaza cu arhitectura procesorului pentru a furniza cea mai buna performanta posibila. Notebook-urile Mac includ un trackpad Multi-touch, care va permite sa strangeti, treceti si apasati drumul prin fiecare aplicatie de pe sistem. OS X va ofera autonomie ridicata a bateriei, regland instensitatea luminoasa in conditii de luminozitate scazuta si chiar reglementand activitatea procesorului intre intrarile de la tastatura.

Logo Apple Mac OS X Lion 10.7

Apple Mac OS X Lion 10.7

Preturi Apple Mac OS X Lion 10.7

Cumpara Apple Mac OS X Lion 10.7

OS X Lion

Cel mai avansat sistem de operare desktop din lume avanseaza chiar mai departe

 

Vedeti ceea ce este nou.
Cu peste 250 de noi caracteristici inclusiv miscari Multi-Touch, Mission Control, aplicatii full-screen si LaunchPad, OS X Lion duce Mac-ul mai departe decat niciodata.
Cum sa actualizati la versiunea OS X Lion. Nu a fost niciodata mai usor sa actualizati Mac-ul. OS X Lion este disponibil, asigurati-va ca aveti tot ce este nevoie pentru instalarea Lion.


Ce este Nou

Schimbati modul in care folositi un Mac. Functie cu functie
Oamenii fac aceleasi lucruri pe calculatoare de ani de zile. Click. Listare. Instalare. Salvare. Cu OS X Lion, am provocat modul in care se fac lucrurile prin intoducerea de noi caracteristici ce schimba modul in care folositi un computer.

Gesturi Multi-Touch
Gesturile Multi-touch transforma modul in care interactionati cu Mac-ul dvs., facand totul mai intuitiv si mai direct. Acum, OS X Lion vine cu o si mai intensa experienta Multi-Touch. Bucurati-va de o viteza de raspuns mai fluida si mai reala, inclusiv derulare elastica, marirea sau micsorarea paginii sau a imaginii si alunecare pe tot ecranul.

View Mission Control
Treceti pe trackpad pentru a obtine o vizualizare a tot ceea ce ruleaza pe Mac-ul dvs.

Comutare intre aplicatii deschise
Balansati 3 degete pentru a muta de la o aplicatie full-screen la o alta.

Derulare cu 2 degete
Miscati 2 degete in sus sau jos pe trackpad pentru a rula prin documente, site-uri web, si multe altele.
Apasati pentru a mari
Apasati de doua ori pe trackpad cu doua degete pentru a mari o pagina web sau PDF.

Ingustati pentru zoom
Mariti sau micsorati pe fotografii si pagini web prin miscarea degetului mare si aratator intr-un gest de cleste.
Balansati pentru a naviga
Mutati prin pagini web, documente, si multe altele ca rasfoirea paginilor dintr-o carte.

Aplicatii Full-Screen
OS X lion ofera suport neconditionat pentru aplicatii full-screen superbe, ce folosesc tot ecranul Mac-ului dvs. Aveti posibilitatea de a avea deschise mai multe aplicatii full screen simultan, impreuna cu aplicatii de marime standard. Si este simplu sa comutati intre vizualizarile full-screen si desktop.


Mission Control
Mission control aduce impreuna aplicatiile full-screen, dashboard, Exposé, si Spaces intr-o singura functie ce ofera o imagine de ansamblu a tot ceea ce aveti pe sistem. Cu un singur gest pe trackpad, desktopul se focalizeaza pe Mission Control. Priviti-l ca pe centrul de comanda al sistemului dvs: vizualizati totul si accesati orice printr-un singur clic.


Mac App Store
Cea mai buna modalitate de a descoperi aplicatii pentru Mac este acum pe Mac-ul dvs. La fel ca App Store de pe Ipad, Mac App Store va lasa sa cautati si sa descarcati mii de aplicatii gratuite sau cu plata, pe care le puteti utiliza imediat pe toate computerele autorizate pentru uz personal. Noile aplicatii se instaleaza intr-un singur pas in Lauchpad, iar Mac App Store tine evidenta aplicatiilor dvs. si va anunta cand sunt disponibile actualizari.


Launchpad
Launchpad va ofera acces instant pentru toate aplicatiile de pe Mac-ul dvs. Doar faceti click pe pictograma Launchpad din Dock. Ferestrele deschise dispar, fiind inlocuite de un afisaj full-screen al tuturor aplicatiilor dvs. Aranjati-va aplicatiile cum doriti, grupati-le in fisiere sau stergeti-le de pe Mac cu usurinta. Iar cand descarcati o aplicatie din Mac App Store, aceasta apare automat in Launchpad, gata de utilizare.


Resume
Acum, aplicatiile pe care le inchideti se vor deschide exact acolo unde le-ati oprit, asa ca nu veti mai fi nevoit sa o luati de la zero din nou. Iar cand instalati actualizari de software, nu mai e nevoie sa va salvati munca, sa inchideti aplicatiile si sa pierdeti timp pretios setand totul din nou. Cu Resume, puteti reporni Mac-ul si sa reveniti la ceea ce faceati cu toate aplicatiile exact asa cum le-ati lasat.

 

Auto Save
Este timpul sa nu va mai faceti griji in legatura cu salvarea lucrurilor pe care le faceti. Pentru ca acum Mac salveaza automat ceea ce lucrati, astfel, nu va mai trebui sa o faceti dvs. Nu este numai o imbunatatire pentru OS X, este o imbunatatire pentru toti cei care au pierdut vreodata ore intregi de munca fiindca au uitat sa apese Command-S.
Versions Versions este o noua caracteristica care traseaza istoria documentelor dvs., facand fotografii in timp si afisandu-le impreuna cu ultimele versiuni intr-o cronologie usor de explorat. Puteti revedea variante din trecut a compozitiilor dvs., sa reveniti la o versiune anterioara sau sa copiati si sa lipiti vechile versiuni in cele noi.

 


AirDrop
Cautati o modalitate rapida de a partaja fisierele cu persoane din apropiere? Cu AirDrop puteti trimite fisiere oricui din apropiere prin conectare wireless - nu necesita o retea Wi-Fi. Si fara setari complicate sau speciale. Pur si simplu accesati pictograma AirDrop de pe bara laterala Finder, iar Mac-ul dvs. gaseste automat alti utilizatori AirDrop pe o raza de 9 metri. Pentru a partaja un fisier, trageti-l pe numele cuiva. Odata acceptat, fisierul complet criptat se transfera direct in directorul Downloads al persoanei respective.

Mail
OS X Lion intoduce o noua abordare a e-mailului. Mail pune la lucru intregul tau ecran cu o superba vizualizare widescreen a unui mesaj complet si a unei liste cu fragmente din mesaje. Conversations prezinta mesaje pe aceeasi tema intr-o cronologie eleganta, aratand fiecare mesaj asa cum a fost trimis, fara text de prisos. Mail prezinta, de asemenea, sugestii si semne de cautare, pentru a va ajuta sa gasiti rapid mesajele cautate. Iar o noua bara de favorite va ofera acces rapid la directoarele pe care le folositi frecvent.


Lion Server
OS X Lion Server include o multime de imbunatatiri care va ofera mai mult control asupra serverului Mac si a utilizatorilor care il folosesc. Aplicatia Server - o noutate in Lion Server - prezinta asistenta de setare care va ajuta sa treceti prin configurarea serverului pas cu pas. Astfel incat acum oricine poate transforma orice Mac in server. Profile Manager va permite sa gestionati computere de la distanta cu Lion si dispozitive iOS, precum iPad si iPhone. Puteti chiar sa trimiteti actualizari utilizatorilor dvs., wireless, prin notificari. De asemenea Lion Server adauga capacitati de partajare a fisierelor pentru iPad; inlcude imbunatatiri la Wiki Server, iCal Server si Mail Server; si vine cu Xsan incorporat.

 



Ce este OS X Lion ?


General

OS X. Este ceea ce face un Mac un Mac.
Construit pe o platforma UNIX solida, OS X este proiectat pentru a va bucura din plin de tehnologii in fiecare Mac nou si pentru a va oferi cea mai intuitiva si integrata experienta de computer.

Hardware si software facut unul pentru altul.
Intrucat software-ul de pe fiecare Mac este creat de aceeasi companie care face Mac-ul, veti obtine un sistem complet integrat in care totul functioneaza perfect impreuna. OS X functioneaza cu arhitectura procesorului pentru a furniza cea mai buna performanta posibila. Notebook-urile Mac includ un trackpad Multi-touch, care va permite sa strangeti, treceti si apasati drumul prin fiecare aplicatie de pe sistem. OS X va ofera autonomie ridicata a bateriei, regland instensitatea luminoasa in conditii de luminozitate scazuta si chiar reglementand activitatea procesorului intre intrarile de la tastatura.


Interactionati cu computer-ul dvs. intr-un mod cu totul nou.
Apasati, rulati, strangeti, si treceti, utilizand gesturi Multi-Touch, controland direct ceea ce este pe ecranul dvs. intr-un mod mai fluid, natural, si intuitiv. Cand defilati in jos pe trackpad sau mouse-ul Magic, documentul dvs. ruleaza in jos. Cand defilati in sus, pagina web ruleaza in sus. Atunci cand treceti la stanga, fotografiile se muta la stanga. Iar acolo sunt mult mai multe gesturi ce fac tot ceea ce controlati pe Mac, cea mai buna experienta pe care o puteti avea pe computer. Mainile jos.

Usor de utilizat si incredibil de puternic.
Incepand cu spatiul de lucru pe care il vedeti cand porniti Mac-ul pana la aplicatiile pe care le folositi in fiecare zi, totul este conceput sa fie simplu si intuitiv. Desigur, pentru a realiza lucrurile uimitoare cu usurinta necesita tehnologii foarte avansate, iar OS X este incarcat cu ele. Nu numai ca este construit pe o platforma Unix solida si testata in timp, ce ofera o stabilitate fara egal, acesta ofera de asemenea performante incredibile, grafica uimitoare si suport de mare calitate pentru standardele Internetului.

Acces facil la toate aplicatiile dvs.
Lucrul si jucatul pe un Mac, totul este vorba de aplicatii, astfel OS X face simplu de a gasi si deschide aceste aplicatii rapid. Dock este un loc la indemana pe desktop dvs. pentru stocarea si lansarea aplicatiilor favorite, si face comutarea intre acestea o briza. De asemenea Dock include Stacks, dosare ce va ofera acces rapid la documente, fisiere, si descarcari. Launchpad este o casa full-screen pentru toate aplicatiile de pe Mac-ul dvs. Acesta va permite sa le aranjati in orice mod doriti, grupare in dosare si stergere cu usurinta. Iar aplicatiile achizitionate din Mac App Store, apar automat in Launchpad, astfel incat puteti naviga peste mii de aplicatii si de a incepe sa utilizati cele pe care le cumparati imediat.

Cautati, organizati, si partajati fisiere rapid.
Finder va ofera acces usor la toate fisierele de pe sistemul dvs. Va permite sa gasiti, organizati, si sa accesati practic orice de pe Mac - inclusiv aplicatii, fisiere, dosare, discuri si computerele partajate din retea. Puteti sorta fisiere in functie de natura, aplicatie, data modificata, data adaugata, sau marime. Dar, cu atat de multe fisiere pe computerul dvs., gasirea unuia specific poate fi o provocare. Nu pe un Mac. Caracateristici precum Spotlight si Quick Look face ca localizarea fisierului pe care il cautati sa fie mai usoara - chiar daca nu cunoasteti denumirea fisierului. Spuneti ca doriti sa cautati un document, si singurul lucru care-l cunoasteti despre acesta este expresia “surrealist painters.” Deschideti Spotlight, incepeti sa tastati “surrealist painters,” si se genereaza o lista de fisiere ce contin aceste cuvinte. Iar cu Quick Look, nu va fi nevoie sa deschideti o aplicatie pentru a verifica daca ati gasit fisierul corect - previzualizati full-screen apasand bara de spatiu. Doriti sa partajati un fisier cu cineva din apropiere? Doar trageti si lipiti pentru a-l trimite persoanei cu ajutorul AirDrop wireless.

Vedeti tot ceea ce ruleaza pe Mac. Instant.
OS X ofera suport pentru tot sistemul pentru aplicatii full-screen superbe ce folosesc tot cuprinsul ecranului dvs. Mac. Puteti avea mai multe aplicatii full-screen deschise simultan - impreuna cu multiple aplicatii Windows. Si este usor sa comutati intre vizualizari full-screen si desktop. Mission Control va ofera o imagine de ansamblu a tuturor aplicatiilor full-screen si ferestrelor si va permite sa navigati instant prin acestea.

Face salvarea in locul dvs.
Luati-va la revedere de la grija de a mai salva manual munca. Auto Save salveaza automat munca dvs., in timp ce lucrati, fara a mai avea ceva de facut. Versions creaza o noua versiune a unui document de fiecare data cand il deschideti si la fiecare ora in timp ce lucrati. Salveaza numai diferentele dintre versiunile succesiv, asadar, impactul asupra dispozitivului de stocare este minim. Doar trebuie sa deschideti Versions pentru a vedea documentul text curent intr-o cascada de versiuni anterioare. Puteti sa copiati si sa lipiti intre versiuni sau sa reveniti la o versiune anterioara. Si atunci cand partajati un document, partajati doar cea mai recenta copie.

Aplicatii incorporate ce le utilizati in fiecare zi.
OS X vine intr-o singura versiune ce include o colectie de aplicatii create de Apple. Nu numai ca va permit sa navigati pe Internet, sa efectuati apeluri video si sa comunicati prin chat, sa gestionati contacte, si sa realizati sarcinile de zi cu zi, de asemenea, acestea lucreaza impreuna pentru a va face mai productiv - si va permite sa va distrati mai mult.

 





Securitate

OS X v-a asigurat
OS X contine o aparare puternica pentru a va ajuta sa pastrati Mac-ul dvs. in siguranta de virusii PC si alte malware fara complicatii de alerte constante.
 

Aparare impotriva virusilor si altor tipuri de malware.
Practic, cu nici un efort din partea dvs., OS X ofera un sistem multistrat de aparare impotriva virusilor si a altor aplicatii periculoase, sau malware. De exemplu, o tehnica numita sandboxing previne atacatorii de la a dauna programele dvs. - restrictionand ce actiuni ale aplicatiilor pot efectua pe Mac, ce fisiere pot accesa, si ce alte programe pot lansa. Alte caracteristici de securitate automate includ Library Randomization, ce impiedica comenzi periculoase de a mai gasi obiective, si Execute Disable, ce protejeaza memoria din Mac de la atacuri.
Un nou nivel de securitate.
Cu FileVault 2, datele dvs. sunt sigure si securizate - chiar daca vor ajunge pe maini gresite. FileVault 2 cripteaza intreaga unitate de pe Mac, protejand datele dvs. cu XTS-AESW 128 encryption. Criptarea initiala este rapida si discreta. De asemenea acestea poate cripta orice dispozitiv detasabil, ajutandu-va sa securizati salvarile Time Machine sau alte dispozitive externe cu usurinta. Doriti sa se initializeze ca si nefolosit sau sa-i inmanati Mac-ul dvs. altcuiva? FileVault 2 face usoara stergerea datelor din Mac. Instant wipe elimina cheia criptare de la Mac-ul dvs. - facand datele complet inaccesibile - apoi procedati cu ajutorul stergerii a tuturor datelor de pe disk.
Intotdeauna in alerta.
Fisierele descarcate din neatentie de pe Internet pot contine programe malware periculoase. De aceea fisierele pe care le-ati descarcat utilizand Safari, Mail, si iChat sunt testate pentru a determina daca acestea contin aplicatii. Daca da, OS X va alerteaza, apoi va avertizeaza de prima data cand veti deschide una. DVs. decideti daca veti deschide aplicatia sau sa anulati incercarea. Si daca un fisier contine software identificat ca fiind periculos, OS X ofera posibilitatea de a-l indeparta in "Cosul de gunoi".
Ramaneti actualizat. Automat.
Atunci cand o potentiala amenintare de securitate apare, Apple raspunde prin furnizarea de actualizari si imbunatatiri de securitate ce pot fi descarcate automat si instalate cu un singur click. Apple functioneaza in baza comunitatii cu raspuns la evenimente, inclusiv Forum of Incident Response si Security Teams (FIRST) si FreeBSD Security Team, pentru a identifica proactiv si a corecta rapid vulnerabilitatile sistemului de operare. In plus, Apple coopereaza strans cu organizatiile cum ar fi Computer Emergency Response Team Coordination Center (CERT/CC).
Usor de personalizat.
Cu OS X, este usor sa personalizati si sa utilizati caracteristici de securitate. Configurarea partajarii de fisiere securizate, de exemplu, implica o vizita rapida la System Preferences. FileVault 2 va permite sa criptati toate fisierele din dosar cu doar cateva click-uri si o parola la alegere. Pur si simplu activati firewall-ul cu un click pentru a obtine protectie sporita pentru datele dvs.
Protejati-va confidentialitatea.
System Preferences acum contin controale de confidentialitate pentru locatie si partajare diagnostic informatie. Iar preferintele Safari includ un panou de confidentialitate ce va permite sa limitati sau sa blocati cookie-uri si sa limitati accesul la website-uri la serviciile din locatie.
Practicati controlul parental.
Ca parinte, copiii dvs. trebuie sa aiba o experienta in conditii de siguranta si fericita pe computer. OS X vegheza chiar si cand nu puteti face asta. CU o simpla setare din preferintele Parental Controls, puteti gestiona, monitoriza si controla timpul in care copiii dvs. il petrec pe Mac, site-urile pe care le viziteaza, si persoanele din anturaj.
Fara phishing.
Phishing este o forma de atac in care hotii online incearca sa obtina informatii sensibile cum ar fi nume utilizatori, parole si detalii de card-uri de credit card prin crearea de website-uri false ce par ca si companiile legitime. Tehnologia antiphishing in Safari va poate proteja de astfel de escrocherii prin detectarea acestor website-uri frauduloase. Daca incercati sa vizitati un site suspicios, Safari dezactiveaza pagina si afiseaza o avertizare cu privire la natura ei suspecta.
Navigati in siguranta.
OS X face mai usor sa ramaneti in siguranta online, fie ca verificati contul bancar, trimiteti email confidential, sau partajati fisiere cu prietenii si colegii. Caracteristicile cum ar fi Password Assistant, va ajuta sa creati parole puternice pentru a contracara furtul de identitate, in timp ce tehnologiile de criptare incorporate va protejeaza informatiile private si comunicatiile.
Securitate fara complicatii.
OS X nu va va incetini cu alerte de securitate constante. Fiecare Mac vine cu o confiuratie securizata astfel incat nu trebuie sa va faceti griji cu privire la intelegerea setarilor complexe. Doar porniti Mac-ul si incepeti lucrul. Cand aveti nevoie sa fiti constient de ceva, acesta va va aduce la cunostinta. Si daca veti dori sa modificati configuratia, doar deschideti System Preferences si faceti orice ajustare.
Sfaturi de securitate
Mac-ul este proiectat cu tehnologii incorporate ce va ofera protectie impotriva programelor periculoase si amenintarilor de securitate, direct de la pornire. Oricum, deoarece nici un sistem nu poate fi imun 100% la orice amenintare, aici sunt cateva modalitati de a ajuta la pastrarea informatiei cat mai in siguranta posibil:
 • Descarcati fisiere numai de pe site-uri cunoscute si sigure.
 • Utilizati FileVault 2 pentru a cripta totul pe Mac.
 • Controlati accesul pe Mac-ul dvs. prin blocarea imaginii dupa o perioada de inactivitate.
 • Stergeti in siguranta fisierele invechite cu ajutorul comenzii Secure Empty Trash.

Compatibilitate

Construit pentru a fi compatibil
Mama intotdeauna spune, “Joaca-te frumos cu altii.” Computerul dvs. ar trebui, la fel. Cu OS X, puteti utiliza Microsoft Office, conectare la majoritatea imprimantelor si camerelor, alaturarea la retele PC, chiar si utilizarea Windows.

Trecerea de la PC-ul tau la noul tau Mac? Considera ca este infaptuita.
Cu OS X, puteti muta toata informatia de la vechiul PC la noul Mac. Migrarea incorporata Windows-la-Mac, in OS X se transfera automat documentele, muzica, contactele, calendarele, si conturile email (Outlook si Windows Live Mail), si puneti-le in dosare corespunzatoare si aplicatiile pe noul Mac. Chiar asa.


 

 

Titular in industrie.
Datorita suportului sau pentru standarde in industrie, OS X functioneaza cu aproape toti furnizorii de e-mail si website-uri. De asemenea, va permite sa vizualizati cele mai comune tipuri de fisiere, inclusiv documente Office, PDF-uri, imagini, fisiere text, MP3-uri, clipuri video, fisiere ZIP, si multe altele.

Deci, daca mutati fisiere de pe PC sau daca prietenii si colegii dvs. va trimit fisiere, puteti fi siguri ca acestia vor lucra frumos pe Mac-ul dvs.
Office pe Mac.
Microsoft Office pentru Mac va permite sa creati documente cu Word, prezentari cu PowerPoint, si foi de calcul cu Excel - ca pe Windows PC. Este compatibil cu Microsoft Office pentru Windows, astfel, puteti partaja cu usurinta documente cu prietenii si colegii. Chiar daca nu aveti instalat Office pe Mac, puteti utiliza modul Quick Look pentru a arunca o privire la documentele Office fara a fi nevoie sa deschideti aplicatia.
Suport Microsoft Exchange Server.
Cu Lion, Mac-ul va ofera suport incorporat pentru ultima versiune a Microsoft Exchange Server. Astfel, puteti utiliza Mac-ul dvs. - cu toate caracteristicile si aplicatiile pe care le doriti - acasa si la munca si sa aveti toate mesajele, intalnirile si contactele, intr-un singur loc.
Un Mac poate rula chiar Windows.
Aveti o aplicatie Windows si necesita utilizarea acesteia din cand in cand? Nicio problema. Fiecare nou Mac va permite sa instalati si sa rulati Windows la viteze native, utilizand o utilitate incorporata numita Boot Camp.

Configurarea este simpla si sigura pentru fisierele dvs. Mac. Dupa ce ati completat instalarea, puteti rula Mac-ul utilizand fie OS X sau Windows. (De aceea se numeste Boot Camp.) Sau, daca doriti sa rulati aplicatii Windows si Mac in acelasi timp - fara a restarta - puteti instala Windows utilizand VMware sau software Parallels.*
Relaxati-va. Camera dvs., imprimanta, si mouse-ul, merg si acestea.
Aproape orice dispozitiv ce se conecteaza la un computer via USB, cablu audio, sau Bluetooth, va merge cu un Mac. Aceasta include camere digitale, dispozitive externe de stocare, imprimante, tastaturi, boxe, si multe altele.

Puteti utiliza chiar si click dreapta de mouse cu un Mac. Si cu mii de drivere ale dispozitivelor incluse cu OS X, puteti incepe sa utilizati aceste dispozitive de indata ce le conectati - nu necesita descarcare programe aditionale.
Conectati-va la PC-uri prin intermediul unei retele.
Finder nu va permite doar sa navigati fisiere pe Mac, de asemenea, il face mai usor in a gasi fisiere pe alte computere - pe ambele, Mac si PC - in reteaua de acasa. Computere ce va permit partajarea de fisiere automat, vizualizate in sectiunea Shared a barei laterale Finder, permitandu-va sa navigati prin fisiere si dosare pe care aveti permisiunea de a le vizualiza.
Ruleaza pe OS X
 • Microsoft Office pentru Mac si Word, Excel, si documente PowerPoint create pe un Mac sau PC
 • Windows utilizand Boot Camp sau programe terte
 • Acces la Microsoft Exchange Server 2010
 • practic toate serviciile si furnizorii de email

 • Tipuri populare de fisiere cum ar fi PDF, JPG, ZIP, MP3, PSD, si multe altele
 • Camere digitale, imprimante, hard drive-uri, mouse, si tastaturi cu o conexiune USB
 • Wi-Fi hotspots si retele Windows
 • Mesagerie instant cu AIM, Google, MSN, Yahoo!, si multe altele

Specificatii tehnice OS X Lion

Cerinte generale OS X Lion

Cerinte specifice caracteristicilor OS X Lion

Time Machine
necesita un dispozitiv hard aditional sau Time Capsule (vandut separat).

Photo Booth
necesita FaceTime sau iSight camera (incorporat sau extern), USB video class (UVC) camera, sau FireWire DV camcorder. Efecte de fundal cand se utilizeaza o camera DV cu focalizare fixa, expunere, si balans alb.

FaceTime
Apelurile video necesita o camera incorporata FaceTime, o camera iSight (incorporata sau externa), o camera USB video class (UVC), sau o camera FireWire DV; si conexiune internet 128-Kbps upstream si downstream. Efectuarea apelurilor HD video necesita camera HD incorporata FaceTime si conexiune internet 1-Mbps upstream si downstream. Primirea apelurilor HD video necesita Mac-uri bazate Intel.

Partajare ecran
in iChat si Finder necesita conexiune Internet 128-Kbps (300 Kbps recomandat).

iChat
Chat-urile Audio necesita un microfon si o conexiune internet 56-Kbps. Chat-urile Video necesita FaceTime sau camera iSight (incorporata sau externa), camera USB video class (UVC), sau FireWire DV camcorder; si conexiune Internet 128-Kbps upstream si downstream.

Efecte de fundal cand se utilizeaza un camera DV ce necesita focalizare fixa, expunere si balans alb. Cateva caracteristici iChat ofera o mai buna performanta si calitate cu capabilitati inalte de sistem.

AirDrop
accepta urmatoarele modele Mac:
 • MacBook Pro (sfarsitul 2008 sau mai nou)
 • MacBook Air (sfarsitul 2010 sau mai nou)
 • MacBook (sfarsitul 2008 sau mai nou)
 • iMac (inceputul 2009 sau mai nou)
 • Mac mini (mojlocul 2010 sau mai nou)
 • Mac Pro (inceputul 2009 cu AirPort Extreme card, sau mijlocul 2010)
Boot Camp
suporta instalari existente Boot Camp cu Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, sau Windows 7. Nouile instalari Boot Camp necesita Windows 7 (vandut separat).

Suport Exchange
necesita Microsoft Exchange Server 2007 Service Pack 1 Update Rollup 4 sau Exchange Server 2010. Auto-setup necesita activarea caracteristicii Autodiscovery a Microsoft Exchange Server.

captura film QuickTime X
necesita camera FaceTime sau iSight (incorporata sau externa), camera USB video class (UVC), sau FireWire DV camcorder.

OpenCL
necesita una din urmatoarele placi sau procesoare grafice:
 • NVIDIA GeForce 320M, GeForce GT 330M, GeForce 9400M, GeForce 9600M GT, GeForce 8600M GT, GeForce GT 120, GeForce GT 130, GeForce GTX 285, GeForce 8800 GT, GeForce 8800 GS, Quadro FX 4800, Quadro FX5600
 • ATI Radeon HD 4670, ATI Radeon HD 4850, Radeon HD 4870, ATI Radeon HD 5670, ATI Radeon HD 5750, ATI Radeon HD 5770, ATI Radeon HD 5870
 • AMD Radeon HD 6750M, AMD Radeon HD 6770M, AMD Radeon HD 6970M
Gesturi
necesita trackpad Multi-Touch, Magic Trackpad, sau Magic Mouse.

Gesturi VoiceOver
necesita trackpad Multi-Touch sau Magic Trackpad.
 


Ce este inclus in OS X Lion

Aplicatii
 • Address Book
 • Automator
 • Calculator
 • Chess
 • Dashboard
 • Dictionary
 • DVD Player
 • FaceTime
 • Font Book
 • iCal
 • iChat
 • Image Capture
 • iTunes
 • Launchpad
 • Mail
 • Mission Control
 • Photo Booth
 • Preview
 • QuickTime Player
 • Safari
 • Stickies
 • System Preferences
 • TextEdit
 • Time Machine
Utilitare
 • Activity Monitor
 • AirPort Utility
 • Audio MIDI Setup
 • Bluetooth File Exchange
 • Boot Camp Assistant
 • ColorSync Utility
 • Console
 • DigitalColor Meter
 • Disk Utility
 • Grab
 • Grapher
 • Keychain Access
 • Migration Assistant
 • Network Utility
 • Podcast Capture
 • Podcast Publisher
 • RAID Utility
 • AppleScript Editor
 • System Information
 • Terminal
 • VoiceOver Utility
 • X11
Limbi
 • English
 • Japanese
 • French
 • German
 • Spanish
 • Italian
 • Dutch
 • Swedish
 • Danish
 • Norwegian
 • Finnish
 • Traditional Chinese
 • Simplified Chinese
 • Korean
 • Brazilian Portuguese
 • Portuguese (Portugal)
 • Russian
 • Polish
 • Czech
 • Turkish
 • Hungarian
 • Arabic

Lion Recovery
OS X Lion include un set de instrumente incorporate pentru repararea Mac-ului dvs. in Recovery HD, o noua caracteristica ce va permite sa reparati disk-uri sau sa reinstalati OS X Lion fara un disc fizic. Tineti apasat Command-R in timpul pornirii boot-arii in modul Recovery HD, sau tineti apasat Option key in timpul pornirii si selectati Recovery HD. Puteti restaura de la o salvare Time Machine, reinstalati OS X Lion pe Internet de pe serverele Apple, sau utilizati utilitarul Disk pentru a repara sau sterge un disk.

software

Categorii software