Corel

Aveti intrebari legate de licentierea produselor prezentate? Contactati-ne la 0724.730.011 sau, prin email, la buysoftware@buysoftware.ro.

Corel a fost fondat de Michael Cowpland in 1985, care a intentionat prima data crearea unui laborator de cercetari (“Corel” este o abreviere pentru “Cowpland Research Laboratory”). Compania a intalnit un mare succes destul de devreme, ajutata de boom-ul tehnologiei de varf lansate in anii ’90, atunci aparand pe piata CorelDraw, care a devenit pentru catva timp cea mai mare companie de software din Canada.

Corel a facut ca multi investitori timpurii in afacere sa se imbogateasca, insa cresterea sa vertiginoasa nu a continuat in acelasi ritm. A incercat sa concureze cu Microsoft cand a achizitionat software-ul WordPerfect in anul 1996, insa a esuat lamentabil. Compania s-a vazut fortata de imprejurari si a fost nevoita sa reduca mult din numarul angajatilor. Privitor la achizitia WordPerfect, Cowpland credea ca WordPerfect ar putea fi ca un “Pepsi” raportat la “Coca Cola” produsa de Microsoft. Aceasta perspectiva clasica de marketing a esuat insa in predictii, probabil reflectand lipsa de experienta a lui Cowpland in ceea ce priveste industria software.

Spre deosebire de alimente, programele software au mari dependente legate de compatibilitate, care fac concurenta impotriva altor programe intarite si inradacinate in aceasta privinta sa fie mult mai dificila. Chiar daca WordPerfect a fost promovat puternic, cu un beneficiu calculat si perceptibil, trebuia sa existe ceva in plus fata de aceasta pentru a face ca utilizatorii Microsoft Word sa faca aceasta schimbare, si in plus utilizatorii noi tind sa doreasca sa foloseasca aceleasi programe precum si cei dinaintea lor. De asemenea Corel nu a reusit sa opreasca compania Microsoft din a introduce copii pre-instalate ale Word-ului pe computere noi, o strategie care a erodat incetul cu incetul cota de piata a WordPerfect. Oricum, compania nu mai este subiectul acelorasi reguli care guverneaza corporatiile publice acum, iar cerinte de genul acesta sunt mult mai greu de verificat. De asemenea ar trebui luat in considerare ca multi utilizatori de WordPerfect si-au primit exemplarele de software pre-instalate pe computerul nou. Corel taxeaza in general destul de putin fabricantul de hardware pentru incorporarea software-ului sau. Achizitia WordPerfect a schimbat de asemenea insasi natura companiei Corel.

In timp ce Adobe Systems a ramas in domeniul graficii si publicarii de software, Corel s-a trezit dintr-o data ca nu este singur in acest domeniu de activitate. O serie de noi proiecte precum Corel Video, Barista, Corel Computer si Corel Linux starneau speculatii privitoare la faptul ca Corel incerca sa se “reinventeze”, insa nu se stia sigur pe ce directie sa porneasca. Cowpland a plecat in cele din urma de la Corel in august 2000 dupa o audiere a Ontario Securities Commission unde era acuzat de trafic intern. In urma lui a venit un nou consiliu de directori care au incercat sa stabilizeze toate operatiunile, promitand o viitoare noua directie de concentrare a competentelor firmei. Din pacate, o incercare ambitioasa de a revitaliza marca sub conducerea presedintelui Derek Burney (cu ajutorul consultantilor de la McKinsey & Company) a rezultat in alta serie de pasi gresiti. Cu mult fast, Burney a anuntat ca linia de productie va fi impartita in cinci marci. Cateva luni mai tarziu, ramasesera trei marci (DeepWhite, ProCreate si Corel), iar in cele din urma, dupa multe intarzieri si cheltuieli, s-a luat decizia de a pastra doar marca “Corel” ca marca unica a companiei.

In octombrie 2000, Corel a anuntat ca va forma ceea ce era denumita “o alianta strategica” cu Microsoft, si ca Microsoft urma sa investeasca 135 milioane dolari in Corel.

In august 2003, Corel a fost achizitionat in totalitate de Vector Capital, o firma privata, pentru pretul de 1 dolar pe actiune (se ajungea la o suma mai mare decat cea care se afla la data respectiva in companie). Compania a fost scoasa in mod voluntar din bursele NASDAQ si Toronto. Unii detinatori de actiuni din Statele unite cu legaturi in management au beneficiat de oportunitatea de a cumpara personal, intrucat pretul era prea mic. Un proces a intrat pe rol in Statele Unite pentru a opri aceste achizitii si a esuat. Unii cred ca aceasta a contribuit la primirea cu raceala a ofertei publice din 2006 a comunitatii de investitori.

In martie 2005 Corel a anuntat ca Departamentul de Justitie al Statelor Unite a achizitionat 50.000 de licente de WordPerfect (adaugandu-le la baza de utilizatori globali de 20 milioane) si ca WordPerfect va castiga anual cate 4 milioane de utilizatori multumita intelegerilor incheiate cu Dell Computer. Corel sustine ca WordPerfect este singura alternativa viabila pentru Microsoft Office cu vanzari de 70 de ori mai mari decat ale Lotus SmartSuite si de 300 de ori mai mari decat ale Sun StarOffice.

Pe 26 aprilie 2006, Corel si-a facut revenirea pe piata publica si la bursa, initiind o oferta publica in cadrul NASDAQ, finalizand in aceeasi zi achizitia WinZip, renumitul software pentru arhivare.

Produsele Corel curente sunt urmatoarele (cel de-al doilea logo Corel care a inlocuit balonul a fost folosit pana in luna februarie 2001, cand a fost lansat cel de-al treilea logo): - Corel Designer - inainte Micrografx Designer, software profesional de ilustrare tehnica
- CorelDRAW - un editor grafic vectorizat; software-ul cu cele mai mari vanzari ale companiei 
- CorelDream3D
- Corel Graphics Suite - o combinare intre CorelDRAW, PhotoPaint, R.A.V.E., Trace si Capture Corel KnockOut
- Corel Painter - inainte Fractal Painter Paint Shop Pro - in octombrie 2004, Corel a achizitionat Jasc Software, realizatorul acestui program de editare grafica Paradox - un program de gestionare al bazelor de date relationale realizat de Borland si inclus in editia WordPerfect Office Professional
- Corel Photo Album - un program sofisticat pentru organizarea fotografiilor digitale, mostenit de la Jasc Software
- Corel PHOTO-PAINT - un program grafic comparabil cu Adobe Photoshop, inclus in suita grafica CorelDRAW
- Corel SnapFire - o suita de organizare a fotografiilor digitale, realizat in concurenta cu oferta Google - Picasa
- Corel Ventura Quattro Pro - un program cu foi de calcul achizitionat de la Borland si inclus in WordPerfect
- Office WordPerfect - un procesor de texte achizitionat de la Novell, produs initial de Satellite Software International
- WinZip - arhivator de fisiere achizitionat in 2006 odata cu achizitia Winzip Computing de catre Corel iGrafx – o linie de afaceri separata, de analiza procesuala a produselor, cuprinzand: iGrafx FlowCharter, iGrafx Process, iGrafx Process pentru Six Sigma, iGrafx Process Central, iGrafx Enterprise Central & iGrafx Enterprise Modeler si iGrafx IDEF0

Logo Corel

Corel

Preturi Corel

Corel Designer Technical Suite 12
Corel DESIGNER® Technical Suite 12 este o suita completa si tehnica de programe grafice, oferind unul din cele mai competitive rapoarte pret/performanta din cadrul industriei genului in zilele actuale.
Epuizat
Corel DESIGNER Technical Suite X5
Program de ilustrare tehnica cu ajutorul caruia puteti crea ilustratii, diagrame si documentatie tehnica cu incredere. Lider de piata in compatibilitatea fisierelor, convertire 3D, cu instrumente de desen precise si caracteristici intuitive, ajuta intreaga dvs munca
Epuizat
Corel Digital Studio 2010
Program de editare foto si de creare filme, imprimare DVD/AVCHD, proiecte creative si program de partajare usoara, toate la un loc, cu un aspect comun care fac experienta dvs digitala atat de simpla!
Epuizat
Corel KnockOut 2
Corel KnockOut 2 creste dramatic calitatea compozitiei fotografiilor dvs permitandu-va sa pastrati detalii fine ale imaginii care odata erau imposibil de mascat cu precizie.
Epuizat
Corel KPT Collection
Corel KPT Collection combina o selectie din toate filtrele plug-in ale aplicatiei Kai’s Power Tools incluse in KPT 5, KPT 6, si KPT Effects pentru a oferi designer-ilor profesionisti un set de instrumente creative fara precedent.
Epuizat
Corel Painter 11
Corel® Painter™ 11 program de pictura digitala si ultima aparitie de studio de arta digitala creat pentru cei care vor sa isi extinda definitia de creativitate.
Epuizat
Corel Painter 12
Corel® Painter™ 12 este software-ul de arta digitala lider in lume. Combinatia sa de instrumente de desenare inventive, pensule Natural-Media®, capacitatile de clonare a imaginii si optiunile nelimitate de personalizare va ofera libertate totala de exprimare artistica. Recunoscute pe plan international pentru pensulele sale RealBristle™, Painter ofera forma cea mai realista de pictura digitala disponibila in domeniul artei digitale. Si cu introducerea noilor pensule Watercolor Real si Real Wet Oil, plus caracteristici interesante creative, exclusiv pentru aceasta versiune, Painter continua sa schimbe ceea ce este posibil in arta!
Epuizat
Corel Painter Essentials 3 ENG
Painter Essentials furnizeaza doua spatii de prelucrare intre care poate fi facuta tranzitia in orice moment. Spatiul de prelucrare denumit Drawing and Painting este folosit pentru a realiza schite, desene, sau picturi de la zero.
Epuizat
Corel Painter X
In perioada recenta, Corel Painter a aprins scanteia care a declansat un nou trend pe piata fotografiilor profesionale, pe masura ce fotografii exploreaza posibilitatile creatoare de a-si transforma instantaneele in picturi.
Epuizat
Corel Painter X3
Un studio de artă complet in mainile tale! Indiferent de tipul de artă creat, cu Corel® Painter® X3 veți găsi toate instrumentele necesare pentru a debloca noi posibilități artistice. Veți lucra cu sute de pensule adaptabile, texturi de hârtie și medii umede și uscate care arată și se simt real! Tehnologia RealBristle™ multiplică proviziile artei tradiționale mult mai realist decât orice alt program de pictură de pe piață. Descărcați acum versiunea GRATUITĂ și convingeți-vă de ce Painter schimbă tot ce poate în artă.
Epuizat
Corel PaintShop Photo Express 2010
Corel PaintShop Photo Express 2010 face editarea foto mai usoara ca niciodata. Cu un nou organizator foto simplificat si instrumente care nu au nevoie decat de un clic, are tot ceea ce aveti nevoie sa organizati, sa imbunatatiti si sa partajati fotografii
Epuizat
Corel PaintShop Photo Pro X3
Daca pasiunea dvs este fotografia, Corel PaintShop Photo ProX3 este programul de editare foto pentru dvs. Cu noile caracteristici RAW Lab si procesarea foto grupata, este singurul program avansat de editare foto care combina intr-un singurpachet gestionarea foto, proiecte creative, partajarea foto chiar si slideshow-uri video HD
Epuizat
Corel PDF Fusion
Set de instrumente all-in-one PDF creator! Creșteți-vă productivitatea cu Corel® PDF Fusion™, un creator PDF all-in-one care vă permite să asamblați, editați și creați PDF-uri. Deschide mai mult de 100 de tipuri de fișiere diferite doar prin glisarea și fixarea acestora pe Ecranul de Bun Venit. Ia pagini din fișiere multiple, inclusiv documente, foi de calcul și prezentări, și le combină într-un singur PDF pe care să îl puteți distribui oricui. Puteți adăuga un text nou, marcaje și comentarii. În plus, convertește fișiere în format PDF, PDF/A, XPS și DOC, doar cu un click.
Epuizat
Corel Ventura 10
Ventura Publisher a fost primul pachet de publicare pentru desktop realizat pentru computere IBM PC compatibile care aveau sistemul de operare DOS.
Epuizat
Corel VideoStudio Express 2010
Corel® VideoStudio® Express 2010 schimba imaginea despre programele de editare video, acum fiind simplu pentru toata lumea sa creeze si sa impartaseasca filme uluitoare
Epuizat
Corel VideoStudio Pro X4
Corel VideoStudio Pro X4 este puternic, creativ si realizeaza cu usurinta transpunerea de la materialul video filmat la clipul video finisat cu titluri si efecte, muzica, si multe altele!
Epuizat
Corel VideoStudio Pro X7
Software de editare video mai rapid și mai ușor - bucurați-vă de metoda mai rapidă și mai ușoară de a realiza videoclipuri și slideshow-uri atractive. Corel® VideoStudio® Pro X7 vă oferă ca noutăți puterea pe 64 biți cu care economiți timp, o randare mai rapidă pentru proiecte 4K și HD multi-track, conținut creativ proaspăt și noul mod ușor de creare a filmelor, FastFlick™. Plonjați în creativitatea unor spații de lucru eficiente, inclusiv timeline-ul imbunatatit pentru multi-track. Creați o gamă enormă de proiecte video, de la instantanee și clipuri personale, la slideshow-uri, bloguri video, capturi de ecran, animații în stop motion și multe altele. Indiferent dacă creați pentru YouTube sau DVD, pentru afaceri sau de plăcere, VideoStudio Pro X7 aduce viziunea dvs. video pe orice ecran într-un mod simplu și distractiv.
Epuizat
Corel WinDVD Pro 2010
WinDVD Pro 2010 este un program software de redare Blu-ray si DVD. Bucurati-va de ultimile productii de succes de la Hollywood in 3D, cu o calitate a imaginii superioara si cu o calitate audio performanta pentru cea mai realista experienta de divertisment
Epuizat
Corel WordPerfect Office X5
Corel WordPerfect Office X5 este suita esentiala pentru birou pentru procesarea cuvintelor, tabele, prezentari sau email.
Epuizat
Corel WordPerfect Office X7
4 versiuni, intre 138 si 2031 RON.
CorelCAD 2014
Software CAD accesibil și puternic - Trăsăturile CAD specifice industriei standard, elaborarea 2D și designul 3D precis, suportul grafic avansat pentru fișiere de tip .DWG - toate la un preț accesibil - cu CorelCAD™ 2014! Deschideți, editați și distribuiți fișiere în format .DWG pentru o colaborare ușoară cu colegii și furnizorii. Comunicați-vă ideile cu precizie folosind instrumentele reglabile de elaborare 2D și 3D. Experimentați productivitatea imediată într-un domeniu plin de trăsături industriale standard precum Ribbon UI și instrumente îmbunătățite. Accesați și reutilizați calitățile design-ului din cadrul noilor Resurse de Proiectare. Bucurați-vă de beneficiile pe care le aduce suportul grafic CorelDRAW® și opțiunile personalizabile care aduc viteză și performanță atât pe platformele PC, cât și pe Mac.
Epuizat
CorelCAD 2016
Pret: 3902 RON
Coreldraw Graphics Suite X4
Corel a fost fondat de Michael Cowpland in 1985, care a intentionat prima data crearea unui laborator de cercetari (“Corel” este o abreviere pentru “Cowpland Research Laboratory”).
Epuizat
CorelDRAW Graphics Suite X5
CorelDRAW Graphics Suite X5 - Program de prezentare grafica pentru comunicare vizuala izbitoare. Control precis si partajare usoara
Epuizat
CorelDRAW Graphics Suite X7
Software design grafic cuprinzător cu un aspect proaspăt, instrumente noi „must-have” și caracteristici cu îmbunătățiri majore, CorelDRAW Graphics Suite X7 deschide o lume de noi posibilități creative. Am proiectat mai multe spații noi de lucru, care reflectă fluxul tau de lucru, astfel că totul este bine acolo unde aveți nevoie de acesta, atunci când aveți nevoie. Fie că faceţi proiectare grafică și layout-uri, editare de fotografii sau proiectare de site-uri, această suită completă de software de design grafic vă ajută să vă proiectați in felul dorit.
4 versiuni, intre 502 si 4201 RON.
WordPerfect Office X3
WordPerfect Office este o suita de programe pentru birou. Din anul 2006, cea mai recenta versiune este WordPerfect Office X3 (reprezentand a 13-a versiune realizata), editie care este disponibila in mai multe variante, printre care Standard, Professional, Home si Student and Teacher Edition.
Epuizat
Corel WinDVD Pro 11
Lider in software-ul de redare Blu-ray 3D™ - Bun venit în viitorul redării video! Corel® WinDVD® Pro 11 este un software de redare avansat 2D și Blu-ray 3D™ ce suportă redarea Blu-ray 3D™, AVCHD™, DVD și toate formatele video de ultimă generație. Cu peste 250 de milioane de copii vândute, WinDVD este unul dintre cele mai recunoscute produse din lume. Cea mai nouă versiune este dotată cu trăsături precum tehnologia de redare 3D, conversia 2D în 3D, conversia extinsa HD, sunet superior și multe altele! În plus WinDVD Pro 11 include, în exclusivitate, un motor de căutare online pentru filme (Corel® FlixFinder™) care vă găsește filmele preferate la cel mai mic preț de pe cele mai populare site-uri. Aduceți Hollywood-ul acasă cu WinDVD Pro 11!
Pret: 285 RON
  
software

Categorii software